Λειτουργία

Kid's College | Παιδικός Σταθμός στο Μαρούσι | Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Μαρούσι


  • Ο παιδικός σταθμός-νηπιαγωγείο Kids College λειτουργεί όλο τον χρόνο από ώρες 07:30 έως 18:00 .

  • Παραμένει κλειστός μόνο τις επίσημες αργίες και τον μήνα Αύγουστο.

  • Εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο.

  • Δεχόμαστε και νήπια μέσω ΕΣΠΑ (Περιορισμένες θέσεις).

  • Ρωτήστε μας για τις απίστευτα χαμηλές τιμές μας.

  • Στο σταθμό λειτουργεί ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ για παιδιά δημοτικού.

Στη λειτουργία κέντρων τα οποία «δεν έχουν αρμοδιότητα να προσφέρουν εκπαίδευση παιδιών σε ημερήσια καθημερινή βάση, ούτε να λειτουργούν με δομημένο ωρολόγιο και παιδαγωγικό πρόγραμμα όπως οι Παιδικοί Σταθμοί» αναφέρεται ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών («ΠΑΝΘΕ.Σ.Ι.Π.Σ.») με ανοιχτή επιστολή του προς τους γονείς με αφορμή ότι «τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια υπερδραστηριότητα επιχειρήσεων που σχετίζονται με το παιδί».

Αναλυτικά στην επιστολή σημειώνονται τα εξής: «Αγαπητοί γονείς, πολλοί από εσάς βρίσκεστε αυτή την εποχή σε αναζήτηση Παιδικού Σταθμού και παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών για τα παιδιά σας.

Συμβαίνει συχνά όμως η οργανωμένη προσχολική αγωγή να συγχέεται με επιχειρήσεις που απευθύνονται σε γονείς και παιδιά οι οποίες όμως έχουν ένα πολύ περιορισμένο και συγκεκριμένο ρόλο. Αναφερόμαστε στα κέντρα και στους χώρους δημιουργικής απασχόλησης παιδιών όπως χαρακτηρίζονται.

Με την ευθύνη της πολύχρονης εκπαιδευτικής μας παρουσίας και δραστηριότητας στον χώρο θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να επισημάνουμε κάποια θέματα ουσίας σε ό,τι αφορά τα κριτήρια της οποιασδήποτε επιλογής σας.

Βασική πρόθεση δεν είναι να θίξουμε θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών των κέντρων αυτών και δεν θα αμφισβητήσουμε την αναγκαιότητα της ύπαρξής τους.

Θα σταθούμε όμως σε κάποιες διακριτές, ουσιαστικές διαφορές αυτών των επιχειρήσεων σε σχέση με τους νόμιμους, οργανωμένους Παιδικούς Σταθμούς για λόγους τους οποίους αναφέρουμε παρακάτω.

Παρατηρείται τον τελευταίο καιρό μια υπερδραστηριότητα επιχειρήσεων που σχετίζονται με το παιδί. Κέντρα απασχόλησης παιδιών με πρωινές και απογευματινές βάρδιες, δημιουργικά εργαστήρια, εργαστήρια κίνησης, χώροι πολλαπλών δραστηριοτήτων, πολύ χώροι για παιχνίδι και τόσα άλλα.

Η λειτουργία των κέντρων αυτών στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να αφορά δραστηριότητες για παιδιά με συνοδεία και παρουσία γονέα ή απασχόληση παιδιών για κάποιες ώρες εβδομαδιαίως. Δεν έχουν αρμοδιότητα τα κέντρα αυτά να προσφέρουν εκπαίδευση παιδιών σε ημερήσια καθημερινή βάση ,ούτε να λειτουργούν με δομημένο ωρολόγιο και παιδαγωγικό πρόγραμμα όπως οι Παιδικοί Σταθμοί.

Δεν υπάγονται, τα κέντρα αυτά, στο αυστηρό και διπλό(!) καθεστώς λειτουργίας, ελέγχου και εποπτείας όπως συμβαίνει με τους Π. Σταθμούς(Υπηρεσίες ελέγχου υπαγόμενες στον Δήμο και στην Περιφέρεια).Αν λάβουμε υπ’ όψιν και το Υπουργείο Παιδείας, για όσες δομές λειτουργούν και τμήματα Νηπιαγωγείου, τότε μιλάμε για τρεις διοικούσες αρχές!

Κι αυτό γιατί η αποστολή και ο ρόλος τους είναι πολύ συγκεκριμένος και δεν αφορά στην ολόπλευρη, συνολική ανάπτυξη και εκπαίδευση του παιδιού για την οποία φροντίζει η οργανωμένη προσχολική αγωγή. Κατά συνέπεια δεν υποχρεούνται να πληρούν τις τεχνικές και άλλες προδιαγραφές που απαιτούνται από τον νόμο για τις δομές - επιχειρήσεις που προσφέρουν οργανωμένη εκπαίδευση.

Στον νόμο 2808/97 ΦΕΚ B 645 - 31.07.1997 http://www.et.gr ο οποίος διέπει τη λειτουργία των νόμιμων Παιδικών Σταθμών μπορείτε να διαπιστώσετε τα αυστηρά προαπαιτούμενα κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας των μονάδων μας. Εκτός από τις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές υπάρχει συστηματικός έλεγχος στα ακαδημαϊκά και τυπικά προσόντα του προσωπικού(εκπαίδευση, τίτλοι σπουδών), αλλά και σε υγειονομικές και θεσμικές υποχρεώσεις έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι καλύτερες προϋποθέσεις για την ποιοτική πλέον, εκπαίδευση των μικρών παιδιών.

Δυστυχώς αρκετοί γονείς πιστεύουν ότι δεν υπάρχει διακριτή διαφορά ανάμεσα στα δύο αντικείμενα.

Παρατηρείται όμως και το φαινόμενο να προωθούνται από κάποια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, προγράμματα ημερήσιας φροντίδας για πολύ μικρά παιδιά, εκπαίδευσης για μεγαλύτερα , έως και εντατική προετοιμασία για το Δημοτικό! Οι επιχειρήσεις αυτές υπερβαίνουν τις αρμοδιότητές τους, θολώνουν το τοπίο ενώ παραπλανούν τους γονείς για υπηρεσίες που δεν δύνανται να προσφέρουν. Ο ρόλος τους είναι πολύ συγκεκριμένος και επικουρικός στην ανάπτυξη και εκπαίδευση του παιδιού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη βασική προσχολική αγωγή εκπαίδευση και τα ολοκληρωμένα συστήματά της.

Ακόμη και σε περίπτωση που τα επιλέγετε για τον κοινωνικοποιητικό τους ρόλο ή για να προετοιμάσετε το παιδί για τον Παιδικό Σταθμό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι το επιθυμητό. Όταν το μικρό παιδί θα πάει στον παιδικό σταθμό θα αντιμετωπίσει εντελώς διαφορετικές συνθήκες με αυτές του κέντρου (απουσία μητέρας, ωρολόγιο πρόγραμμα, τυπικές ρουτίνες, μεγαλύτερες ομάδες αλλά και αλληλεπίδραση με συνομήλικους και όχι με μεικτές ηλικιακά ομάδες όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις συνθήκες).

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα η κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη επιτυγχάνεται μέσα από σύγχρονα ,ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Επειδή λοιπόν όταν επιλέγουμε εμείς για το παιδί μας έχουμε συμμετοχική ευθύνη όχι μόνο στην τωρινή αλλά και στη μελλοντική ευημερία του.

Σας καλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας αυτές τις σημαντικότατες διαφορές σεβόμενοι τα προσωπικά κριτήρια επιλογής σας. Πιστεύουμε τέλος, ότι υπάρχουν αρκετοί υπεύθυνοι και αξιόλογοι παιδαγωγοί που λειτουργούν κέντρα και επιχειρήσεις με την παραπάνω τυπολογία, (κάποιοι με μακρόχρονη παρουσία στο χώρο) οι οποίοι οριοθετούν με υπευθυνότητα το φυσικό τους αντικείμενο και υπηρετούν με σοβαρότητα, συνέπεια και αγάπη το παιδί και την οικογένειά του.

Στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη του παιδιού μέσα από παράλληλες με το «σχολικό πλαίσιο» δραστηριότητες, οι οποίες θα αξιοποιήσουν και θα επεκτείνουν τα ενδιαφέροντα και τις φυσικές του κλίσεις ενώ θα ενισχύσουν και τις κοινωνικές του δεξιότητες.

Με την ουσιαστική όμως προϋπόθεση αυτό να γίνεται με συνέπεια, επαγγελματισμό και εντιμότητα. Απέναντι στους γονείς αλλά κυρίως απέναντι στο ίδιο το παιδί. Αν θέλουμε να αποκαλούμαστε Παιδαγωγοί...» καταλήγει ο Σύλλογος.

Kid's College | Παιδικός Σταθμός στο Μαρούσι | Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Μαρούσι
Kid's College | Παιδικός Σταθμός στο Μαρούσι | Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Μαρούσι
Kid's College | Παιδικός Σταθμός στο Μαρούσι | Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Μαρούσι
Kid's College | Παιδικός Σταθμός στο Μαρούσι | Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Μαρούσι
Kid's College | Παιδικός Σταθμός στο Μαρούσι | Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Μαρούσι
Kid's College | Παιδικός Σταθμός στο Μαρούσι | Παιδικοί, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Μαρούσι